Annons
Nyheter

Trelleborgare kryssades in i riksdagen

Emma Hult (MP), 26 år, från Trelleborg, fick tillräckligt många personkryss för att bli invald i riksdagen för Jönköpings län. Hon säger att hon fortfarande har mycket känslor kvar för Trelleborg.
Nyheter • Publicerad 24 september 2014
Foto: Privat
Emma Hult, uppvuxen i Trelleborg, kryssades in som riksdagsledamot för Miljöpartiet i sin nuvarande hembygd Jönköpings län.
Emma Hult, uppvuxen i Trelleborg, kryssades in som riksdagsledamot för Miljöpartiet i sin nuvarande hembygd Jönköpings län.Foto: Privat

- Jag flyttade till Jönköping för sju år sedan, berättar Emma Hult, som har varit språkrör för Gröna studenter i två år. Men det är klart, jag är uppvuxen i Trelleborg, så jag känner fortfarande mycket för trakten. Jag har många vänner och bekanta kvar där.

Emma Hult stod på fjärde plats på Miljöpartiets lista till riksdagen i Jönköpings län. Men med 869 personröster eller 7,18 procent av alla röster på Miljöpartiet i Jönköpings län flyttades hon upp på första plats och tog MP:s enda mandat.

Annons

- Jag har drivit en personvalskampanj, berättar Emma Hult, där jag talat för de frågor som jag vill driva.

Hon tror inte att det endast är ungdomar som kryssat henne på valsedeln.

- Nej, när jag pratat med folk på stan är det människor i alla åldrar som säger att de röstat på mig. Så jag tror att jag har ett ganska brett stöd.

De frågor hon brinner särskilt mycket för är dels byggande och boende, dels högre utbildning, dels infrastruktur.

- Jag är byggnadsingenjör så byggande och bostäder är något jag verkligen är intresserad av.

Vilket utskott hon ska arbeta med i riksdagen är inte klart ännu.

Emma Hult gick på Vannhögskolan och Söderslättsgymnasiet i Trelleborg. På gymnasiet var hon bland annat ordförande i elevrådet.

- Jag kommer från engagerad familj, säger hon.

Louise Löfgren
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons