Annons
Nyheter

Skyltar på natursköna platser upprör

Miljöpartiet säger sig värna om miljön och har manifesterat detta genom plakat på olika natursköna platser i kommunen. Kampanjen har upprört många, och nu ska skyltarna bort.
Nyheter • Publicerad 4 september 2014
Miljöpartiets kampanj för att värna natursköna platser nådde bland annat stranden vid Gislövs läge.
Miljöpartiets kampanj för att värna natursköna platser nådde bland annat stranden vid Gislövs läge.Foto: Foto: Läsarbild

– Det är inte meningen att folk ska bli upprörda, därför tar vi undan dem, säger Emil Samnegård, ordförande i Miljöpartiet i Trelleborg.

Enligt Emil Samnegård är det en medlem som satt upp skyltar på ett antal natursköna platser som partiet vill värna om. Budskapet är att om man vill att platserna ska fortsätta vara natursköna så ska man rösta på Miljöpartiet.

Annons

Men det är inte alla som gillat kampanjen. På Miljöpartiets lokala Facebooksida har en person kommenterat "självmål!" och en annan anser att skyltningen är "extremt ful" och "stör hela det fridfulla intrycket av landskapet och havet".

En annan som reagerat är Anders Mohlin från Gislövs läge som såg en skylt på stranden under en promenad.

– Jag tycker det är ett övertramp. Miljöpartiet säger att de värnar om miljön, men det här tycker jag är direkt opassande, säger han.

Enligt Mats Lawesson, gatuchef i Trelleborgs kommun, har kommunen i samråd med polisen bestämt att valplakat på offentlig plats (till exempel badstränder) endast får sättas upp vid infarterna till Trelleborgs tätort. Vill man sätta upp skyltar på annan offentlig plats måste man söka tillstånd hos polisen, som skickar ansökan för yttrande till kommunen.

– Vad jag vet så har vi inte yttrat oss över någon ansökan från Miljöpartiet om den här skyltningen, säger Mats Lawesson.

När TA kontaktar Emil Samnegård säger han först att den som gjort skyltningen har fått tillstånd från polisen. Han säger också att han har förståelse för att folk är upprörda, men att de borde vara mer upprörda över övergödningen i Östersjön.

– Och det finns faktiskt de som är positiva. Innan skyltarna sattes upp frågade han som gjorde det några som gick förbi och de tyckte att det var en bra grej. Det tycker jag du ska skriva också, säger Emil Samnegård.

Emil Samnegård ringer sedan upp igen och förklarar att han är osäker på om skyltningen har tillstånd, och att skyltarna kommer att tas bort.

Louise Löfgren
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons