Annons
Nyheter

S och SÖS stänger inga dörrar

Socialdemokraterna och Söderslättspartiet kan tänka sig att samarbeta med alla partier utom Sverigedemokraterna. Sverigedemokraterna å sin sida kan inte tänka sig att samarbeta med någon.
Nyheter • Publicerad 1 september 2014

Alla tre oppositionspartierna i kommunfullmäktige känner medvind och räknar med att få ett större inflytande efter valet. Men hur de tänker utöva inflytandet skiljer sig åt mellan partierna.

– Vårt förstahandsval är att skapa en majoritet, det blir helt enkelt lättare att styra kommunen då. Det finns andra partier som visat intresse och fört samtal med oss, säger Torbjörn Karlsson, nummer ett på Socialdemokraternas fullmäktigelista.

Annons

Vilka då?

– Alla utom Sverigedemokraterna och Moderaterna.

Söderslättspartiet håller också dörrarna öppna. Partiets förstanamn, Bertil Larsson, säger att partiet har som princip att gå till val med ett eget valprogram. Påståendet att partiet lutar mer åt vänster än höger stämmer inte, menar han.

– När vi röstat med S i fullmäktige har vi gjort det för att de har haft bättre förslag än femklövern. Men vi är ett tvärpolitiskt parti, säger Bertil Larsson.

Helmuth Petersén (SD), oppositionsråd, vill inte ha något samarbete alls med andra partier.

– Vi lierar oss inte med någon. Vi har alltid sett oss som ett tredje block. Och ingen vill heller ha med oss att göra, säger Helmuth Petersén som dock hoppas på inflytande efter valet som vågmästare.

– Blir vi det så tänker vi utnyttja det fullt ut, säger han.

Lisa Kron
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons