Annons
Nyheter

Politiker hoppar av efter toppbråk

Roland Hansson (KD) hoppar av samtliga sina politiska uppdrag. Han hänvisar till uppgifter att en ledande politiker i partiet ska ha varit inblandad i olagligheter i ett företag han tills nyligen var delägare i.
Nyheter • Publicerad 16 augusti 2014
Foto: 

Kristdemokraten Roland Hansson meddelar nu att han med omedelbar verkan hoppar av sina tre politiska uppdrag i kommunen. Uppdragen han lämnar är som ledamot i kommunfullmäktige, vice ordförande i bildningsnämnden och ersättare i kommunstyrelsen.

Anledningen är att han inte längre känner förtroende för partiet på lokal nivå eftersom ledningen inte utrett de påstådda olagligheterna som är kopplade till en ledande politiker i Trelleborg.

Annons

Bett om klargörande

Efter att de påstådda olagligheterna upptäckts, i samband med att en ny delägare kom in i företaget, ska politikern ha tvingats lämna företaget. Uppgifterna som Roland Hansson hänvisar till pekar på att man gjort upp inom företaget och att parterna utåt vill förmedla en bild av att politikern lämnat företaget under odramatiska former.

Olagligheterna som antyds har under några månaders tid gäckat Roland Hansson som flera gånger bett den lokala partiledningen att klargöra sanningshalten i uppgifterna. Men enligt Roland Hansson har ingenting alls gjorts i den saken.

”Jag kan aldrig stillatigande se på när denna typ av rykten och affärer bara ’sopas under mattan’, inte minst då av ett parti som säger sig stå upp för moral och etik”, skriver Roland Hansson i sin avsägelse till kommundirektören Jonas Rosenqvist.

– Det kommer som en överraskning för mig, säger Jan Jönsson, ordförande för KD i Trelleborg, om Roland Hanssons avhopp.

Men Roland Hansson anser att det är en märklig reaktion från ordföranden som enligt honom fått vetskap om hans avhopp vid flera tillfällen tidigare.

– Absolut, jag blir jätteförvånad över Jan Jönssons reaktion, säger Roland Hansson.

Ser ingen annan väg

Roland Hansson ser ingen annan väg än att hoppa av sina politiska uppdrag.

– Jag har skrivit till Jan Jönsson tidigare att han tvingar mig att säga upp mig från mina uppdrag eftersom han inte går till botten med saken, säger Roland Hansson.

Annons

Jan Jönsson tror att uppgifterna är ren illvilja som planterats för att skada partiet.

– Jag vill inte kommentera saken. Jag tror det handlar om rykten, säger Jan Jönsson.

Politikern i fråga menar också att det rör sig om ryktesspridning och vill inte heller kommentera saken närmare. Han hänvisar till företagets revisor som beviljat honom ansvarsfrihet.

– Jag förnekar uppgifterna, det är grovt förtal. Jag kan gå med högburet huvud, meddelar politikern.

Jonas Jakobsson
Mattias Bolin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons