Annons
Nyheter

Perssons framtid fortsatt högst osäker

Nyheter • Publicerad 4 oktober 2014
Foto: 

Kommunalråd, regionråd eller ingetdera? Trots att det verkar som att Socialdemokraterna kommer att styra både Trelleborgs kommun och Region Skåne är framtiden för Catherine Persson, just nu oppositionsråd, osäker.

– Jag är nominerad till regionråd, och jag har sagt att jag står till förfogande både som regionråd och kommunalråd. Sedan är det upp till partiet hur man fördelar sina resurser, säger Catherine Persson.

Annons

Den 25 oktober har Socialdemokraterna i Skåne valkonferens. Då samlas alla ombud för att diskutera valberedningens förslag, som ännu inte är klart. Hur många regionrådsposter som S får är inte heller bestämt, Catherine Persson tror att det kan röra sig om fyra eller fem.

– Jag vet inte hur många personer som är aktuella, jag har hört allt från sju till tolv, säger hon.

Catherine Persson har heller inte gett upp planerna på att bli kommunalråd. Vem som får uppdragen i kommunen bestäms vid ett medlemsmöte i november.

Louise Löfgren
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons