Annons
Nyheter

Mats Svensson (KD) nekar till anklagelser

TA kan nu avslöja detaljer i KD-härvan som lett till att flera politiker i partiet lämnat sina uppdrag. Partiets förstanamn Mats Svensson är den person som påstås ha varit inblandad i ekonomiska oegentligheter i ett företag han tidigare varit delägare i.
Nyheter • Publicerad 23 augusti 2014
Mats Svensson.
Mats Svensson.Foto: 

Mats Svensson, som är fritidsnämndens ordförande, KD:s förstanamn på valsedeln och kassör i den lokala KD-föreningen, nekar till anklagelserna och hänvisar till sekretessen i det avtal som upprättades mellan honom och företaget en tid efter att han lämnat företaget.

Enligt TA:s källor fick Mats Svensson lämna företaget efter att man upptäckt ekonomiska oegentligheter kopplade till honom. Enligt Mats Svensson handlar det om illvilliga rykten.

Annons

– Man vill förstöra för partiet, säger han.

Enligt honom själv lämnade han företaget av hälsoskäl och andra skäl som han inte vill gå närmare in på. Han menar också att alla parter skiljts åt i samförstånd.

Förra veckan lämnade KD-politikern Roland Hansson samtliga sina politiska uppdrag i protest mot att partiets lokala ordförande Jan Jönsson inte klargjort sanningshalten i de påstådda olagligheterna.

I onsdags hade partiet ett internt möte där Mats Svensson bedyrade sin oskuld och hänvisade till sekretessen i avtalet. I och med det är saken utagerad för Jan Jönsson.

– Jag har gjort allt jag kan, men jag är ingen utredare eller polis, säger Jan Jönsson.

Mats Svensson har också som argument för sin oskuld hänvisat till bolagets revisionsberättelse som dock enligt revisorn "avviker från standardutformningen". I revisionen ges ingen förklaring till vad som avviker.

Louise Löfgren
Mattias Bolin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons