Nyheter

Marianne Pettersson nära riksdagen

Marianne Pettersson (S) från Trelleborg ser ut att kunna knipa en riksdagsplats efter höstens val. När Socialdemokraternas listor till riksdagen fastställdes på lördagen hamnade Pettersson på plats fyra i Skåne läns södra valkrets.
Nyheter • Publicerad 15 februari 2014
Marianne Pettersson (S).
Marianne Pettersson (S).Foto: 

Därmed behöll hos sin plats på den lista som valberedningen tog fram i januari. Om Socialdemokraterna gör ett bättre val än 2010, då partiet fick tre mandat från valkretsen, så kommer Marianne Pettersson alltså in i riksdagen.

Catherine Persson (S), i dag oppositionsråd i Trelleborgs kommun, valdes som nummer ett på en av listorna till regionfullmäktige. Vid ett regimskifte i Region Skåne har Catherine Persson därmed stora chanser att bli regionråd.

Läs mer och se fler bilder i måndagens pappers- och e-tidning. E-tidningen hittar du här: http://eta.trelleborgsallehanda.se

Lisa Kron
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.