Annons
Nyheter

Många kryss i regionvalet för Catherine Persson (S)

Av de politiker som blev personvalda i regionvalet i Skåne ser det ut som om Catherine Persson (S) från Trelleborg var en av de som fick flest kryss.
Nyheter • Publicerad 26 september 2014
Catherine Persson (S) blev näste mest kryssad av de personvalda politikerna i regionvalet i Skåne. Foto: Socialdemokraterna
Catherine Persson (S) blev näste mest kryssad av de personvalda politikerna i regionvalet i Skåne. Foto: SocialdemokraternaFoto: Socialdemokraterna
Leif Roos (SD) blev också personvald till regionfullmäktige. Foto: Sverigedemokraterna
Leif Roos (SD) blev också personvald till regionfullmäktige. Foto: SverigedemokraternaFoto: Sverigedemokraterna
Foto: 

Enligt den preliminära räkningen hos länsstyrelsen fick Catherine Persson 2 218 personkryss i valet till regionfullmäktige i Sydvästkretsen 2 som omfattar Trelleborg, Vellinge, Svedala, Burlöv och Lomma.

- Det är väldigt roligt att se att jag fått så mycket förtroende från väljarna i Trelleborg och resten av valkretsen, säger Catherine Persson. Jag tror att väljarna uppfattat att jag varit väldigt tydlig med vad jag vill att vi ska göra med sjukvården i regionen.

Annons

En orsak till de många kryssen menar Catherine Persson kan vara att hon i år haft mer fokus på de regionala frågorna än tidigare.

- Jag har ju inte suttit i regionfullmäktige tidigare, men när jag nu blev nominerad så är det naturligt att jag arbetat mer med de frågorna.

Catherine Persson menar också att det varit mycket försämringar inom sjukvården under året som gjort att hon reagerat.

- Det handlar bland annat om ambulanssjukvården och Trelleborgs lasarett, säger hon.

Även Leif Roos (SD) från Trelleborg blev personvald till regionfullmäktige. Patrik Holmberg från Trelleborg stod först på Centerpartiets lista i valkretsen, men höll på att bli bortkryssad eftersom Burlövsbon Maria Nilsson på andra plats fick fler personröster. Maria Nilsson lyckades dock inte nå upp till femprocentsspärren och därför ser det ut som om Patrik Holmberg behåller Centerns enda mandat från valkretsen.

Moderaterna gick fram med två listor i valkretsen, förutom den vanliga listan även en ungdomslista. Matilda Malmgren, 21 år, från Trelleborg, som toppade ungdomslistan, blev invald och från den ordinarie listan kom Ulf Bingsgård, Trelleborgs nuvarande kommunalråd, med.

Förutom Leif Roos blev även Jan Larsson från Trelleborg invald för Sverigedemokraterna.

Miljöpartiets Aina Andersson som toppade listan tog också ett mandat i regionfullmäktige.

Louise Löfgren
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons