Annons
Nyheter

"Jag vet ingenting om detta rykte"

Konferenslokalen i Smygehus havsbad var fylld med folk när KD hade valupptakt i lördags. En av talarna var Alf Svensson som inte vill diskutera den lokala KD-härvan, utan istället prata om framtiden inom Europa.
Nyheter • Publicerad 25 augusti 2014
Alf Svensson och Sofia Damm, andra namnet på riksdagslistan, var på plats när KD hade valupptakt i Smygehus havsbad.
Alf Svensson och Sofia Damm, andra namnet på riksdagslistan, var på plats när KD hade valupptakt i Smygehus havsbad.Foto: Foto: Claes Nyberg

Under femtio år har han varit verksam politiker och han har haft boende i Smygehamn sedan 1968.

– De sista fem åren spenderade jag i Bryssel. Nu är det fint att stå vid sidan av, säger han.

Annons

Han lyfter fram sin partikamrat Sofia Damm, andra namn på riksdagslistan för Kristdemokratrena, flera gånger under intervjun.

– Hon är en av få med så många internationella kontakter. Alla som ska in i riksdagens borde ha varit i EU och arbetat. Vår framtid är Europeiseringen.

Vad tror du om utgången efter valet?

– Jag tror det kommer gå bra. Det är tufft, men vi kommer alltid på upploppet.

Partivänner till dig har hoppat av efter bråk i partiet om ekonomiska olagligheter. Hur allvarligt är detta för partiet?

– Jag vet ingenting om detta rykte. Alla människor är oskyldiga till motsatsen är bevisad. Det verkar lite grand som en jakt tycker jag. Så inget är värt att spekulera i förrän man vet att det stämmer, säger Alf Svensson.

LÄS MER:

I måndagens pappers- och e-tidning kan du läsa om Socialdemokraternas valupptakt som gick av stapeln i helgen. E-tidningen hittar du här: http://eta.trelleborgsallehanda.se

Tor Gasslander
Moa Skimutis
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons