Annons
Nyheter

"Jag är inställd på många samtal den närmaste tiden"

Gärna ett samarbete med MP, C och FP. Men ifall Söderslättspartiet och Socialdemokraterna kan enas vill Torbjörn Karlsson (S) ännu inte svara på.
Nyheter • Publicerad 15 september 2014
Foto: 
Foto: 

Socialdemokraternas förstanamn Torbjörn Karlsson kommer redan i dag att ta kontakt med de partier som S eventuellt skulle kunna tänka sig att samarbeta med under de kommande fyra åren.

– Vi står närmst Miljöpartiet och jag vet sedan tidigare att de kan tänka sig ett samarbete. Men jag har även fått signaler från C och FP, säger Torbjörn Karlsson.

Annons

Hur ställer ni er till ett samarbete med Söderslättspartiet?

– Jag har pratat med dem tidigare och nu med deras framgång är de ett stort parti som självklart måste inkluderas i de samtal som vi kommer att föra. Det är för tidigt att säga om vi kan samarbeta med SÖS, vi får sätta oss ner och titta på vad vi tycker i de olika frågorna.

Redan efter att resultatet stod klart sent på valdagen pratade Torbjörn Karlsson om jobbet med att bilda majoritet i kommunfullmäktige. Funderingen på hur det ska ske går vidare i dag.

– Jag känner stor ödmjukhet inför uppdraget. Jag är inställd på många samtal den närmaste tiden för att så många partier som möjligt ska kunna känna sig som vinnare. Det skulle förvåna mig om det blir klart den här veckan, säger han.

LÄS MER:

I tisdagens pappers- och e-tidning kan du läsa en längre intervju med Torbjörn Karlsson. E-tidningen hittar du här: http://eta.trelleborgsallehanda.se

Louise Löfgren
Fanny Nyberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons