Annons
Nyheter

Flytten av hamnen lockade Akej (M)

På tisdagen uppdaterade riksdagsledamoten Christer Akej (M) och hans partikamrater i Moderaternas trafikkommitté sig på hur det går med flytten av Trelleborgs hamn.
Nyheter • Publicerad 8 april 2014
Christer Akej (M) i förgrunden. I bakgrunden kommunalråd Ulf Bingsgård (M) och riksdagsledamot Sten Bergheden (M).
Christer Akej (M) i förgrunden. I bakgrunden kommunalråd Ulf Bingsgård (M) och riksdagsledamot Sten Bergheden (M).Foto: Tom Wall

Besöket i Trelleborg är en del av en tre dagar lång Skånevistelse där politikerna gör studiebesök på ställen som på olika sätt har med infrastruktur att göra.

– Det känns kul att vi kan göra den här resan. Det är jag som har planerat den med syftet att få se vilka behov och önskemål som finns runt om i Skåne, säger Christer Akej som själv bor i Simrishamn och som sitter i miljö- och jordbruksutskottet samt trafikutskottet.

Annons

Vad förknippar du med Trelleborg?

– Framför allt hamnen och färjeförbindelserna.

Vilken blir den viktigaste valfrågan?

– Jobben. Det är en fråga med stor bredd, det finns ett samband med både näringsliv, infrastruktur och energi.

Är det försvarbart att bygga en ringväg i Trelleborg?

– Det är alltid en balansgång när det gäller att bygga på jordbruksmark, men det måste finns en pragmatisk inställning. I Trelleborgs fall verkar ringvägen vara avgörande för att möjliggöra fler bostäder där hamnen finns i dag.

LÄS MER:

I onsdagens pappers- och e-tidning kan du läsa en längre text om Christer Akejs besök. E-tidningen hittar du här: http://eta.trelleborgsallehanda.se

Louise Löfgren
Fanny Nyberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons