Annons
Nyheter

Bolagsordförande hoppar av från KD

Kristdemokraterna i Trelleborg drabbas av ännu ett tungt avhopp. Det är Jan-Erik Larsson som avsäger sig alla sina kommunala uppdrag och dessutom går ur partiet.
Nyheter • Publicerad 5 september 2014

- Bakgrunden är att partiet inte reder ut ryktena om ekonomiska oegentligheter. Jag är mycket besviken på partiet, säger Jan-Erik Larsson som haft tunga förtroendeposter i kommunen.

Jan-Erik Larsson har bland annat suttit som ordinarie ledamot i samhällsbyggnadsnämnden och som ordförande i det kommunala bolaget Tefab (Trelleborgs energiförsäljning AB).

Annons

Jan-Erik Larsson menar att det inte verkar finnas någon vilja att reda ut vad som hänt.

- Jag tycker att man borde ta tag i detta på distriktsnivå, men där tycks det inte finnas något intresse att reda ut det heller, säger han.

Jan Jönsson är ordförande i Kristdemokraterna i Trelleborg. Han säger att Jan-Erik Larsson avhopp kommer som en överraskning.

- Jag menar att det är någon som är ute för att skada partiet, säger Jan Jönsson.

Det får Jan-Erik Larsson att reagera starkt.

- Man säger att vi vill skada partiet. Jag menar att det inte är vi som hoppar av som skadar partiet, utan de som inte följer det som KD står för: ärlighet och rättvisa, säger Jan-Erik Larsson.

Jan Jönsson vill tona ner de många avhoppen som inte så betydelsefulla.

- Det är ju flera av dem som hoppat av som inte står med på listan till valet. Där har vi ju i stället många nya namn, säger han.

Sammanlagt är det nu fyra KD-politiker som strukit sig från listan eller från kommunala uppdrag. Dessutom har en KD-politiker slutat sitt uppdrag att sända radio.

Louise Löfgren
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons