Annons
Nyheter

Novus: Fortsatt jämnt mellan blocken

Det är fortfarande mycket jämnt mellan regeringsalternativen men alliansen har ett litet övertag, det visar Novus Opinions väljarbarometer som TV 4 Nyheterna beställt.
Nyheter • Publicerad 18 augusti 2010
Alliansen har ett litet övertag.
Alliansen har ett litet övertag.Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

Mätningen visar att Moderaterna och Socialdemokraterna ligger historiskt jämnt. Moderaterna ökade med 0,7 procentenheter till 31,8 procent medan Socialdemokraterna ökade med 0,2 procentenheter till 32,7 procent jämfört med junimätningen.

Totalt leder alliansen med 47,9 procent mot de rödgrönas 46,3. Jämfört med Novus junimätning ökade alliansen med två procentenheter och det skiljer nu bara 1,6 procentenheter mellan blocken.

Annons

Sverigedemokraterna klarar för femte mätningen i rad fyraprocentsspärren och skulle med sina 4,2 procent komma in i riksdagen.

Värt att notera är även att Folkpartiet gjort en bra valstart och ökar med 2,1 procentenheter till 6,9 procent – den enda statistiskt säkerställda förändringen jämfört med junimätningen.

Novus Opinion har intervjuat 2 000 personer per telefon under tiden 3-16 augusti som fått svara på frågan "Hur de skulle rösta om det var val till riksdagen i dag". Andelen osäkra väljare är 13,5 procent.

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons