Annons
Nyheter

Romney vann stort i Nevada

Mitt Romney vann som väntat lördagens republikanska nomineringsval i Nevada.
Nyheter • Publicerad 5 februari 2012

Det krävdes inte många räknade röster för att Mitt Romney skulle utropa sig själv som segrare. Och med resultaten från 44 procent av nomineringsmötena räknade råder ingen tvekan. Mormonen och exguvernören Romneys 43 procent ger honom ett betryggande försprång till konkurrenterna.

Kampen stod i stället om vem som skulle kamma hem andraplatsen. Efter ett inledande försprång för Ron Paul gick Romneys huvudkonkurrent Newt Gingrich till slut om. Gingrichs 26 procent lämnade honom i Romneys kölvatten, men gav honom ett försprång på åtta procentenheter före trean Ron Paul. Rick Santorum hade 13 procent.

Annons

Nevada, där en betydande andel av invånarna är mormoner, är Romneys andra raka seger och den tredje av fem möjliga. Delstaten skickar 28 delegater till konventet i augusti. De fördelas mellan presidentaspiranterna efter antalet röster.

– Amerika behöver en president som kan ordna till ekonomin därför att han förstår ekonomin. Och jag kan och jag ska, sade Romney i sitt segertal.

På lördagen startade också Maine sitt veckolånga nomineringsval där resultatet redovisas nästa lördag.

Mikael Hallqvist
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons