Två stoppades med misstänkt stöldgods i Trelleborgs hamn

Vid en kontroll i Trelleborgs hamn i fredags fattade polisen misstankar om att två män var på väg att föra ut stöldgods från landet. Men efter att ha utrett ärendet under helgen har polisen inte kunnat bevisa att det handlade om stulna föremål och de misstänkta männen har försatts på fri fot.
Trelleborg • Publicerad 1 oktober 2018
Trelleborgs hamn.
Trelleborgs hamn.Foto: Tom Wall

Polisen kontrollerade vid 7.45 i fredags morse en vit skåpbil som var fylld av maskiner, motorer och teknisk utrustning i Trelleborgs hamn. Skåpbilen stod i en bilkö på väg att köra ombord på en färja.

De båda män som befann sig i bilen greps och fördes till polisstationen i Ystad misstänkta för häleri. Samtidigt fattades beslut om att genomföra en husrannsakan i skåpbilen.

Männen nekade till brott och menade att de hade kommit över sakerna på laglig väg. Polisen kunde inte motbevisa deras förklaringar och kunde inte heller konstatera att något av det som fanns i skåpbilen verkligen var stulet. Männen har därför släppts och de beslagtagna föremålen återlämnats.

Jenny IsakssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.