Annons
Nyheter

Prisregn med många glada miner

Förskola vann Tångräkan och ett byalag fick Landsbygdspriset i 2010 års upplaga av Trelleborgsgalan.
Nyheter • Publicerad 18 november 2010
Österjärs förskola vann Tångräkan.
Österjärs förskola vann Tångräkan.Foto: 
Gärdslövs byalag, vann årets Landsbygdspris.
Gärdslövs byalag, vann årets Landsbygdspris.Foto: 
Marie Haward, vinnare av Årets nykomling.
Marie Haward, vinnare av Årets nykomling.Foto: 

Tångräkan :

Österjärs förskola, vinnare av Tångräkan. "Det är många som har del i det här priset. Några av dem är här idag och andra ligger hemma i sina sängar och sover, det är våra barn. De som har varit hos oss och de som är hos oss idag", sa förskolläraren Karin Simonsson som tog emot priset tillsammans med Eva Hall som jobbar i köket på förskolan. Österjär var nominerade till priset redan i fjor och har jobbat enligt Grön flagg de senaste fem åren.

Annons

Årets Nykomling:

Marie Haward, vinnare av Årets nykomling. "Jag lever min dröm idag och jag hoppas att det här kan sporra andra till att också leva sin dröm", säger Marie Haward som har drivit eget företag i olika former i flera år. I sitt nuvarande företag, Haward/Busck, kombinerar hon alla sina intressen. "Det är fantastiskt roligt att få pris för det".

Landsbygdspriset:

Gärdslövs byalag, vinnare av Landsbygdspriset. "I våra stadgar står det att vi ska verka för en levande landsbygd och tack vare våra ideellt verkande medlemmar lyckas vi med det", säger ordförande Lars-Erik Olsson som tog emot priset. Han hade inte riktigt väntat sig att byalaget skulle vinna. "Men vi har lyckts få med framför allt yngre medlemmar de senaste åren, det kan vara en bidragande orsak till att vi vann", säger han.

Tona Ishaq
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons