Annons
Nyheter

Flärd och fest på fjärde galan

– Det blir mer och mer glamouröst för varje år, säger Marianne Hammar om Trelleborgsgalan.
Nyheter • Publicerad 18 november 2010
Andreas Johnson
 med band uppträdde på galan.Foto: 
Foto: 
Vid långbord med vita dukar serverades trerätters medan pris efter pris delades ut uppe på scenen.Foto: 

Och visst glittrar det. Men TA:s kulturpristagare Josefin Skön fick låta föräldrarna ta emot priset.

I en b-hall förvandlad från svettig träningslokal till mörk galahall sitter förväntansfulla gäster vid långbord dukade med finporslin och vita dukar. På läktaren sitter drygt 80 personer som nappat på årets nyhet, en billigare biljett med en komprimerad meny förpackad i en så kallad galabox.

Annons

– Allting är jättebra. Vi i Trelleborg måste få större självförtroende och det här är ett bra sätt att skaffa sig det, säger Marianne Hammar.

Trelleborgs Allehandas kulturpris gick i år till konstnären Josefin Skön. Eftersom hon själv är på en, sedan länge planerad, stipendieresa i Barcelona tog hennes föräldrar ta emot priset som delades ut av TA:s kultur- och nöjesredaktör Lars Thulin.

– Det är synd att hon inte kunde vara här. Men en sådan chans som hon fick tackar man inte nej till. Josefin får i tre veckor arbeta tillsammans med andra konstnärer, i en helt annan miljö, säger hennes mamma Marita Skön.

Konstnären hälsade, genom pappa Jonny Sköns fusklapp, ett stort tack samt att det var en ära att ha blivit nominerad till TA:s kulturpris.

Det är fjärde upplagan av Trelleborgsgalan och trelleborgarna verkar ha blivit vana vimlare vid det där laget. För Anders Heimsäter är det dock premiär.

– Jag har aldrig varit här innan. I år har jag gått hit för att min sambos familjeföretag var nominerat till Årets företag, säger han.

Liselotte Andenvi och Britt Löwgren-Dahl är också förstagångsgäster. Efter sin insats som törstsläckare i kampanjen Varannan vatten under Palmfestivalen i somras blev de bjudna till galan.

– Vi fick detta som ett tack. Här verkar vara jättetrevlig feststämning, säger Liselotte Andenvi.

De konstaterar båda två att stämningen skiljer sig något från den under småtimmarna vid öltältet på Palmfestivalen. Här är det lite mer "städat" party som gäller – men för den saken skulle inte mindre kul.

Var du på galafesten? Skicka in dina bilder till red@trelleborgsallehanda.se!

Tona Ishaq
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons