Annons
Nyheter

"Fixa en hemmakväll i lyxig förpackning"

Ett kompakt mörker har slagit sig till ro över de skånska slätterna. Tur då att det glittrar om hörnet.
Nyheter • Publicerad 16 november 2010
Sandra Douglasdotter.
Sandra Douglasdotter.Foto: 
Foto: 
Foto: 

Det är dags för den fjärde upplagan av Trelleborgsgalan. Oavsett om du ska dit eller ej har du här en guidesom garanterat lyser upp i novembermörkret.

För fjärde året i rad är Trelleborgsgalan slutsåld. På torsdag får 517 galabesökare njuta av hjortytterfilé, Andreas Johnson och en Söderslättshall i glammig skepnad. I år sålde biljetterna slut snabbare än någonsin och trelleborgare står i kö om någon skulle lämna återbud. Slår man upp gala i ordboken får man klart för sig att det handlar om en fest med prakt och överdåd. Vad gäller klädsel är det dags att dra på sig blåsan och stoppa den festligaste näsduken i kavajfickan. Vi bjuder på tips från lokala butikerom vilken fluga som gäller och hur ögonskuggan ska läggas.

Annons

Under galan serveras en tvårättersmeny från Flädie Mat och vingård. För dig som inte har en biljett har vi satt ihop en hemmakväll i lyxig förpackning. Eller vad sägs om att smaka efterrättspajensom galagästerna bjuds på? Läs allt på galasajten.

Andreas Johnson är kvällens stora dragplåster och det lokala underhållningsinslaget kommer i form av Mikael Neumanns musikaliska ståuppkomik. Neumann är underhållningen som själv skulle kunna kvala in i samtliga priskategorier; konferencier Jörgen Flinkbeskriver honom som en fotbollsälskande kulturarbetare med eget företag.

Utöver glamour bjuder galan förstås också på spänning när miljökämpar, företagare, landsbygdsivrare, kulturpersonligheter och idrottsutövare ska prisas under extravaganta former. Läs listan på de nominerade här.

Se till att fira bort höstrusket!

Anna Thulin
Sandra Douglasdotter
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons