Nyheter

De kan få kommunens kulturstipendium

Kulturnämnden i Trelleborg har nominerat tre kandidater till årets kulturstipendium. Det handlar om en bildkonstnär och två musiker.
Nyheter • Publicerad 27 oktober 2010

Trelleborgs kommuns kulturstipendium är på 10 000 kronor och går till en yngre kulturutövare för att stimulera honom eller henne till fortsatt arbete inom kulturens område. I år heter de tre nominerade Olivia Borg, Christel Lindström och Simon Böös.

Olivia Borg är 23 år och bildkonstnär. Hon arbetar som fotograf och illustratör och har dessutom medverkat i en barnpjäs på Dramaten i Stockholm där hon jobbat med kostym och scenografi, affisch och programblad.

Christel Lindström är också 23 år och före detta elev på Kulturskolan i Trelleborg. Nu utbildar hon sig till musiklärare på musikhögskolan i Malmö. Hennes huvudinstrument är tvärflöjt.

Simon Böös är en 20-årig musiker och spelar en rad instrument, bland annat trummor, gitarr och piano. Han har även en egen musikstudio.

Vem som får stipendiet avslöjas på Trelleborgsgalan 18 november.

Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.