Annons
Nyheter

Allmänheten uppmanas tipsa om byggnadspris

Förra året blev det inget pris. Men i år har man bestämt sig för att hitta en vinnare. Alla tips är välkomna när stadsbyggnadspriset ska delas ut.
Nyheter • Publicerad 26 maj 2010
Alla tips är välkomna när stadsbyggnadspriset ska delas ut.
Alla tips är välkomna när stadsbyggnadspriset ska delas ut.Foto: 

2008 gick stadsbyggnadspriset till Riksbyggen och Trelleborgshem för sina fastigheter Tvåbladen 2 och 3 i Gislöv. 2009 ställdes tävlingen in. Stadsbyggnadskontoret ansåg att det inte fanns något objekt värt att prisa.

Men i år tar man nya tag.

Annons

– Nu tycker vi att det borde gå att hitta kandidater, säger stadsbyggnadschef Anders Lusth.

Priset kommer att delas ut på Trelleborgsgalan i höst. Allmänheten uppmanas nu att komma med tips. Det handlar om byggen som utfördes under 2009 eller 2010.

– Men det behöver inte vara nybyggda hus. Det kan vara renoveringar eller en ovanligt fin trädgård, säger Anders Lusth.

Enligt stadgarna ska priset gå till den byggnad eller det objekt som ger stads- och landskapsmiljön ett värdefullt tillskott. Priset består av en platta med inskription om priset som kan sättas upp på byggnaden eller objektet.

Förslag på pristagare kan skickas in eller mailas till stadsbyggnadskontoret. En jury kommer sen att utse en vinnare och de övriga kandidaterna kommer att hållas hemliga.

Johan Silfversten Bergman
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons