Annons

Ytterligare skadegörelse på en av Trelleborgs äldsta byggnader

Tidigare i somras krossades rutor och interiör på den nyrenoverade sandmöllan, en av Trelleborgs äldsta byggnader. Nu har det gjorts ytterligare åverkan.
Trelleborg • Publicerad 30 juli 2019
Nyrenoverade sandmöllan är återigen utsatt för skadegörelse.
Nyrenoverade sandmöllan är återigen utsatt för skadegörelse.Foto: Jenny Isaksson

– Det var för ett par veckor sedan som man förstörde bland annat fönster, och nu har man varit på den igen i förra veckan, säger Henrik Alkevall, fastighetschef på kommunen.

Någon har försökt bryta sönder dörren och det hänglås som finns, men inte lyckats.

Annons

– Vi får återställa de skador som gjorts. Det är tråkigt, med tanke på att den är helt nyrenoverad, säger Henrik Alkevall.

Sandmöllan vandaliserades i början av sommaren.
Sandmöllan vandaliserades i början av sommaren.Foto: Sofia Bergström Nielsen

Det var i början av året som möllan fick nya vingar, efter att ha stått utan i flera år. Totalt lades cirka en miljon kronor på renovering av möllan.

Henrik Alkevall har berättat att man nu efter semestern ska prata med kommunens säkerhetsavdelning för att se hur man kan ha utökad bevakning i området.

– Vi har till exempel trygghetsvärdarna som kanske skulle kunna göra extra stopp där. Det är som sagt en fin byggnad, som vi ska ta hand om, säger han.

Sebastian MårtenssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons