Annons

Yohio frälste hängivna fans

Vad är väl två och en halv timme framför ett kravallstaket? Ingenting om det innebär att man får se sin största idol, Yohio, från första parkett.
Trelleborg • Publicerad 28 april 2013
Foto: 
Att det inte bara var ungdomar som ville träffa Yohio märktes på skivsigneringen på Valen.
Att det inte bara var ungdomar som ville träffa Yohio märktes på skivsigneringen på Valen.Foto: Tomas Nyberg
Kort men intensivt. Yohios spelning på Rådhustorget var tre låtar lång. Men farten och fläkten var det inget fel på.
Kort men intensivt. Yohios spelning på Rådhustorget var tre låtar lång. Men farten och fläkten var det inget fel på.Foto: Tomas Nyberg
Total lycka och total trängsel rådde framför scenen när Yohio började spela.
Total lycka och total trängsel rådde framför scenen när Yohio började spela.Foto: Tomas Nyberg

Rebecca Bardeman, Jonna Fors och Hanna Fors såg inte speciellt trötta ut framför avspärrningen på Rådhustorget. Några minuter innan konserten började lyste förväntan ur deras ögon. De hade piffat sig med rosa blommor i håret till idolens ära.

– Han är så bra för han är sig själv. Man blir glad av hans musik, men man kan gråta också för att det är så bra, sa Rebecca Bardeman, elva år.

Annons

– Och så är han väldigt söt, fyllde lika gamla Jonna Fors i.

Besvikelsen över att inte Yohio vann melodifestivalen hade ännu inte riktigt lagt sig. Men det var i alla fall inte Anderslövstjejernas fel.

– Jag röstade på honom åtta gånger, sa Rebecca Bardeman.

Lång tid innan konserten började på söndagseftermiddagen var Rådhustorget knökfullt av folk. En konferencier värmde upp publiken genom att låta dem provskrika innan konserten började.

När Yohio väl kom ut på scenen var skriken öronbedövande.

– Är ni redo? frågade 17-åringen, för dagen klädd i folieliknande skjorta.

– Jaaaaa!

Tre låtar senare var det skivsignering inne på Valens köpcentrum och då ringlade köerna från signeringsbordet vid hissarna, förbi rulltrapporna vid Clas Ohlson och nästan ända ut på Nygatan. Tålmodiga föräldrar väntade länge för att deras barn skulle få Yohios autograf på en skiva eller plansch.

Sebastian Nikstrand från Tygelsjö hade gjort ett eget plakat där det stod "Yohio är bäst". Mamma Therese tyckte att Yohio är en bra förebild för barn och ungdomar.

– Han står för den han är, och han visar ungdomar att det är okej, sa Therese Nikstrand.

Lisa Kron
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons