Annons

Yngsta eleven invigde nyaste skolan

Sexåriga Matilda Hjelmstedt Lindberg, skolans yngsta elev, fick hålla i saxen när invigningsbandet till Skegries nybyggda skola klipptes i dag.
Trelleborg • Publicerad 5 april 2005
Nya skolan är klar, och det var till allmänt jubel och vissel som dess yngsta elev, Matilda Hjelmstedt Lindberg, på tisdagen klippte bandet med viss hjälp av rektor Marie-Louise Larsson. BILD: TOMAS NYBERG
Nya skolan är klar, och det var till allmänt jubel och vissel som dess yngsta elev, Matilda Hjelmstedt Lindberg, på tisdagen klippte bandet med viss hjälp av rektor Marie-Louise Larsson. BILD: TOMAS NYBERGFoto: 
050405 Skegrie skola Bild. Tomas Nyberg
050405 Skegrie skola Bild. Tomas NybergFoto: 
Sexåriga Matilda Hjelmstedt Lindberg, skolans yngsta elev, fick hålla i saxen när invigningsbandet till Skegries nybyggda skola klipptes i dag. Bild: Tomas Nyberg
Sexåriga Matilda Hjelmstedt Lindberg, skolans yngsta elev, fick hålla i saxen när invigningsbandet till Skegries nybyggda skola klipptes i dag. Bild: Tomas NybergFoto: 

Trots att skolgården är rena byggarbetsplatsen fortfarande, och till stora delar avspärrad, var entusiasmen stor hos de omkring 180 eleverna på Skegrie skola på tisdagen.

Det var deras egen invigningsdag för den nya skoldelen. Allra gladast verkar eleverna vara över att äntligen ha fått en matsal, och därmed slippa äta i klassrummen. Spontant jubel utbröt när Matilda Hjelmstedt Lindberg vid halv ettiden klippte det röda bandet, med lite moraliskt stöd från rektor Marie-Louise Larsson:

Annons

– Längre fram ska vi ha invigning med politikerna också, de som har bestämt att vi ska få en ny skola, berättade Marie-Louise för barnen.

Att det blev just sexåriga Matilda från förskolan som fick den äran att inviga förklarade rektorn med att det ju är hon som ska gå längst på skolan.

– Lycka till och var nu jätterädda om er nya fina skola! manade Marie-Louise Larsson.

Efter ceremonin kunde man givetvis inte bara gå tillbaks till skolarbetet. Samtliga elever tågade i samlad tropp bort till gräsplätten vid Solängen, och rundade av dagen med lekar som "potatis och sked" och "boll i hink". Det var klasserna själva som hade fått ge förslag på hur de ville utforma sitt invigningsfirande, berättar elevrådsmedlemmen Oskar Grip:

– Vi tyckte det lät bra med lite lekar och tävlingar. och jag tycker det blev en bra invigning, berättar Oskar.

Men att låta yngsta eleven inviga var rektorns idé, förklarar Oskar.

– Men det var vi som tyckte det skulle vara ett rött band, berättar han. Fast vi tyckte det skulle klippas med en guldsax, så att det skulle bli finare. Fast det gick visst inte att ordna, så det fick bli en vanlig sax

Lars Thulin

0410-545 20

lars.thulin@allehandasyd.se

SKEGRIE
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons