Annons

Yngre sossar tar avstånd från sd-invit

Yngre socialdemokrater upprörs av att samarbetet med sd ens kommit på tal. Nu kräver de en ny s-organisation.
Trelleborg • Publicerad 22 oktober 2006

De kallar sig för den nya generationen socialdemokrater i Trelleborg. Fem starkt engagerade yngre socialdemokrater, varav tre sitter i arbetarekommunens styrelse, vill nu gå ut med sin version av hur Egil Ahls invit till sd uppfattas inom partiet.

Efter lördagens artikel i TA om att hela arbetarekommunens styrelse stod bakom idén att söka samarbete med sverigedemokraterna reagerade Pernilla Eriksson och några av hennes partikamrater starkt.

Annons

– Vi är tre stycken som sitter i styrelsen, men som inte kunde närvara på mötet där beslutet fattades. Att samarbeta med sd var ingen punkt som stod på någon dagordning. Jag hade aldrig någonsin ställt mig bakom ett beslut att samarbeta med sverigedemokraterna om jag varit på mötet, säger Pernilla Eriksson med eftertryck.

Hon är ordinarie ledamot i arbetarekommunens styrelse och även med i det verkställande utskottet. Tillsammans med två ersättare i styrelsen, Jonas Forslind och Jonna Paulin, den biträdande valledaren Björn Sjöstedt och Pernilla Engström från lokala SSU vill de nå ut med ett annat budskap än det stöd som ledande socialdemokrater gett Egil Ahl i frågan om samarbete med sverigedemokraterna.

– Det är viktigt att visa för väljarna att vi vill ta ansvar. Att samarbeta med sd finns inte på kartan, säger Pernilla Eriksson.

– Det går inte att jämföra med det tidigare samarbetet med moderaterna. Sd står inte för demokratiska grundprinciper, därför är det helt uteslutet, tycker Jonna Paulin.

Alla fem är eniga om att det finns många förändringar som behöver göras internt i partiet för att få en mer demokratisk organisation. De är kritiska till dagens toppstyrda s-styre i Trelleborg.

– Just nu är det väldigt hierarkiskt uppbyggt. Vi måste få en plattare organisation där fler får möjlighet att vara med och bestämma, säger Jonna Paulin.

– Det behövs en bredare representation av både kvinnor och män och personer med olika bakgrund. I dag sitter för få personer på för många uppdrag. Det betyder inte att vi vill bli av med de äldre. Det behövs en balans där också, säger Jonas Forslind.

Kan Egil Ahl sitta kvar tiden ut?

– Det kan jag inte uttala mig om idag, men det är en av de frågor som kommer att diskuteras internt den närmaste tiden, säger Pernilla Eriksson.

Louise Voll Ercolino

Annons

0410-545 41

louise.voll.ercolino@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons