Annons

Wiveca handlade i 40 minuter – då slog tjuven till

Mitt på blanka förmiddagen fick Wiveca Lundgren Ström sin bilruta krossad på en parkering full med kunder och en julgransförsäljare i närheten. Nu vill hon varna andra.
Trelleborg • Publicerad 12 december 2022
Hela rutan var krossad, upptäckte Wiveca Lundgren Ström under måndagsförmiddagen.Foto: Tomas Nyberg

– Jag skulle till ICA Maxi och handla. Det tog väl cirka 40 minuter innan jag var ute på parkeringen igen. När jag närmade mig min bil såg jag att en flaska med putsmedel till glasögonen låg på marken. Den måste ha fallit ur min jackficka, tänkte jag.

Wiveca Lundgren Ström beskriver hur hennes förmiddagstur till mataffären slutade i förskräckelse. Hon hade parkerat femtio meter från julgransförsäljningen och en mängd människor rörde sig runt den och sina bilar. Hon tänkte inte att det kunde innebär någon risk med att ställa bilen på en så livlig parkering.

Annons

Men sen såg hon glassplittret runt sin bil och den inslagna rutan. På passagerarsätet hade hon lagt en ryggsäck med några personliga saker i. Den var borta när hon tittade in i bilen.

Bilen stod parkerad på ICA Maxis livliga parkering. Men tjuven var ändå framme och tog hennes väska.Foto: Tomas Nyberg

– Någon måste ha tagit den. Men den innehöll inga värdesaker. Som tur var hade jag med mig plånbok och nycklar. Det var ju ändå tur, säger hon.

Mitt i julstressen måste hon nu lämna in bilen och försöka ta sig hem. Men som tur är har hon fått hjälp från omgivningen. En person har lovat att köra henne.

– Man vill ju inte hålla på med detta, jag kommer inte ens fram till polisen. Och så vill jag verkligen varna andra. Det var ju bara en enkel Maxiparkering och så blir det så här.

Här saknas innehåll

Sofia Bergström NielsenSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons