VVS-företag lever vidare efter konkursen

I december såg det ut som att företaget VVS och industrirör skulle försvinna från Trelleborg. Nu är verksamheten i full gång igen och 12 av 13 anställda har fått behålla sina jobb.
Trelleborg • Publicerad 2 februari 2014
Vd Daniel Sörensson och Christer Andersson som är butiksansvarig är glada att företaget lever vidare efter konkursen i slutet av förra året.
Vd Daniel Sörensson och Christer Andersson som är butiksansvarig är glada att företaget lever vidare efter konkursen i slutet av förra året.Foto: Foto: Tomas Nyberg

Gamla skulder som när det var som värst uppgick till åtta-nio miljoner kronor är förklaringen till att företaget på Karbingatan gick i konkurs i slutet av förra året. Det dröjde dock inte lång tid innan ett nystartat företag köpte konkursboet och verksamheten var igång igen.

– Det var en onödig konkurs egentligen, vi var på väg att klara upp alltihop när Skatteverket lämnade in konkursansökan, säger vd Daniel Sörensson.

Under de tre år som han arbetat på VVS och industrirör har mycket av arbetet handlat om att ordna upp ekonomin. I början av 2013 genomgick företaget en rekonstruktion. När konkursen i december var ett faktum uppgick skulderna till nästan 1,8 miljoner kronor.

– Med konkursen blev det ett definitivt slut på det gamla. Nu är vår ambition mer modest. Vi har inget emot att växa, men det ska vara på en stabil grund och inte för växandets skull, säger Daniel Sörensson.

Av de 13 anställda i företaget var det en person som fick sluta i samband med att det nya bolaget köpte verksamheten. Den anställda jobbade med administration och hade enligt Daniel Sörensson en tjänst som behövdes främst för några år sedan, när bolaget hade dubbelt så mycket personal.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Fanny Nyberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.