Annons

Vrålåk väcker minnen

Börje Persson ser nästan ingenting, men hör bra gör han. När en mullrande karavan amerikanare kör in på gården och tutar är det ingen chans att han missar det.
Trelleborg • Publicerad 21 maj 2009
Blanche Drottmar, med skinnbyxor och glittrande smycken, får hjälp av enhetschefen Karin Strandberg. Foto: Claes Nyberg
Blanche Drottmar, med skinnbyxor och glittrande smycken, får hjälp av enhetschefen Karin Strandberg. Foto: Claes NybergFoto: 

– Det här har jag aldrig gjort förr. Det ska nog bli roligt, säger 79-årige Börje, föredömligt klädd i denim, skinnväst och keps.

Det är fjärde året som Dream Cruisers tar med de boende på äldreboendet Smygehem på en raggarrunda. Torsdagens tur gick till Mossbystrand med fika i solen. Rollatorer och rullstolar fick fällas ihop och stuvas in på flaket till en Cheverolet Stepside med eldflammor på sidan.

Annons

– Det syns att de äldre uppskattar att få komma ut. Det är det roligaste med det här, säger Roger Ågren, president i Dream Cruisers.

I baksätet på hans vita Ford Galaxie 500 Sunliner av 1962 års modell sitter Allan och Lilly Larsson. De är gifta och har bott på Smygehem i två månader.

Gamla amerikanare är Allan Larsson väl bekanta med, men det är inte ofta han har suttit i baksätet.

– Jag var chaufför på gummifabriken i 40 år. Jag har kört Cadillac och Chrystler. Jag var uppe i Stockholm och hämtade en niositsig Chrystler. Sedan när jag stannade till på Gyllene Uttern (i Gränna) kom de ut och trodde väl att det var höga potentater. Men det var bara jag, säger Allan Larsson.

Presidenten Roger Ågren fäller upp suffletten, sätter sig i bilen och vrider om nyckeln. Nu bär det iväg.

Niclas Sörenson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons