Annons

VM-hoppen från Kämpinge

Det senaste året har hopprepen vevats runt extra många varv under varje träning. Rekord i antal hoppade hopp har jagats vecka efter vecka. I morgon ska rephopparna i Kämpinge äntligen få möta målet med den hårda träningen.
Trelleborg • Publicerad 18 juli 2008
De tävlande har själva koreograferat sina freestylenummer baserat på vad instruktörerna lärt ut under träningspassen.
De tävlande har själva koreograferat sina freestylenummer baserat på vad instruktörerna lärt ut under träningspassen.Foto: 
Det gäller att vara snabb om man ska få rätt storlek på byxorna. Nicole Olsson, Klara Backgården och Jessica Rosvall lyckas.
Det gäller att vara snabb om man ska få rätt storlek på byxorna. Nicole Olsson, Klara Backgården och Jessica Rosvall lyckas.Foto: 
Det är mycket som ska fixas innan tävlingen. Nästan viktigast är att ingen glömmer ta med sig skivorna med musiken.
Det är mycket som ska fixas innan tävlingen. Nästan viktigast är att ingen glömmer ta med sig skivorna med musiken.Foto: 
Sara Almström flätar Carolina Arcombes hår inför genrepet.
Sara Almström flätar Carolina Arcombes hår inför genrepet.Foto: 
Hoppa högst Oliver Möller är enda killen som följer med till årets VM. Egentligen måste man vara 15 år för att få vara med och tävla men Oliver, som är 14, har fått dispens. Bild: Albin Brönmark
Hoppa högst Oliver Möller är enda killen som följer med till årets VM. Egentligen måste man vara 15 år för att få vara med och tävla men Oliver, som är 14, har fått dispens. Bild: Albin BrönmarkFoto: 

På söndag bär det nämligen av mot Sydafrika och VM i rope skipping, eller hopprep som det heter på svenska.

Kämpinge gymnastikförening ska ställa upp tre lag, ett juniorlag där de tävlande är upp till 16 år och två seniorlag. Dessutom ska fyra tjejer och en kille tävla individuellt. Totalt är det 21 personer som följer med till tävlingen, som hålls i Kapstaden.

Annons

Föreningens ordförande Kajsa Murmark berättar att de tävlande har tränat massor inför VM.

- De har övat hela året och nu under sommarlovet har det varit ännu mer intensivt.De har tränat sex dagar i veckan, säger hon och berättar att hon fått tvinga dem att ta ledigt.

För det finns ju förstås en risk med att träna helt för mycket.

Minuterna innan hela VM-gänget visade upp sina kunskaper för föräldrar och vänner på ett genrep tidigare i veckan märkte Caroline Clapper av nackdelarna.

- Jag har överansträngt mig lite, så nu måste jag vila tills vi åker, säger hon samtidigt som hon blir insmord med liniment i ryggslutet av kompisen Kim Öhlström.

De har båda två varit med i förra VM, som hölls i Kanada för två år sedan, men är ändå nervösa.

Även Carolina Arcombe och Sara Almström är nervösa.

- Svårast är dubbelrep, då är man så många som måste synka samtidigt, menar de.

Förutom en chans att bli världsmästare innebär VM mycket inspiration och nya idéer, då det är rätt ont andra hopprepsföreningar i Sverige.

På plats i Sydafrika ska gänget också besöka ett läger för fattiga och aids-drabbade barn och lära dem hoppa hopprep. Dessutom finns en safari inbokad.

Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons