Annons

Vit jul i Trelleborg

Under dagen skingras molnen över Skåne och Trelleborg. Men bara tillfälligt. Österifrån närmar sig nämligen ytterligare snömoln, och chansen för en vit jul ser bättre ut än på tio år, menar SMHI.
Trelleborg • Publicerad 17 december 2009

TRELLEBORG. – Allt är beroende på hur mycket snö det kommer nu i veckan, men av allt att döma så ser chanserna för en vit jul riktigt bra ut. Bättre än på tio år, säger Elin Torstensson, meteorolog på SMHI.

Redan på fredagen väntas ytterligare snömoln torna upp sig över Skåne. I genomsnitt förväntas ungefär en decimeter snö på Söderslätt, och i takt med att vindarna från öst friskar på, ökar risken för drivbildning på vägarna.

Annons

Snöandet fortsätter under helgen, då temperaturerna även når -10 strecket. Men framåt julveckan blir vädret något mildare och temperaturen stiger till runt nollan.

– Får vi bara tillräckligt med snö under fredagen och helgen så borde den ligga kvar även till jul. Det ser bra ut, säger Elin Torstensson.

SMHI utfärdar en klass1-varning för Skåne och Söderslätt på torsdagskvällen och fredagen.

Johan Silfversten Bergman
Kristoffer Törnmalm
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons