Annons

"Vissa dagar lever man på knäckebröd"

Vissa dagar är det jättegott, andra gånger är det frukter, knäckebröd och bullarna i kafeterian som räddar dem. Skolmaten får ett medelbetyg av tjejerna på Liljeborgsskolan.
Trelleborg • Publicerad 15 april 2010
Arbenita Amidi, Nadine Svensson, Josefin Kvist, Sandra Nilsson, Freja Lindsjö, Felicia Melin och Madeleine Jönsson äter i matsalen varje dag men det varierar hur mycket de äter.
Arbenita Amidi, Nadine Svensson, Josefin Kvist, Sandra Nilsson, Freja Lindsjö, Felicia Melin och Madeleine Jönsson äter i matsalen varje dag men det varierar hur mycket de äter.Foto: 

Idag har det serverats Hedvigsoppa i matsalen. Många elever har tagit med sig både tre och fyra mackor till bordet. Tjejerna i klass 8:1 Gamma är lite trötta på just Hedvigsoppa.

– Det är alltid samma soppa, säger Freja Lindsjö.

Annons

Hon och kompisarna i klassen går alltid till matsalen och äter men det är inte alltid maten är god, menar de.

– Ibland är potatisen hård och ibland är den smulig, säger Josefin Kvist.

Sandra Nilsson håller med:

– Ja, om jag kunde ändra något skulle det vara potatisen. Och riset och pastan som också kan vara för hårt eller för mjukt, säger hon.

Ibland äter Madeleine Jönsson ingen mat alls.

– Vissa dagar lever man på knäckebröd. I sjuan gick man till Mc' Donalds när det inte var gott fast sen kom man på att det blev för dyrt, säger hon.

Arbenita Amidi berättar att de brukar få frukt när de kommer tillbaka till klassrummet efter lunchen.

– Det är bra. Och så handlar vi bullar i kafeterian, säger hon.

Alla sju tjejerna tycker att det största problemet med skolmaten är att det är för lite variation. Dessutom har chicken nuggetsen försvunnit från matsedeln. Och sådant som är gott serveras för sällan, som spagetti och köttfärssås. Det har de bara fått två gånger det här läsåret, säger de.

– Maten i skolan är antingen skitgod eller äcklig, säger Madeleine Jönsson.

Annons

– Den smakar inte så mycket, menar Felicia Melin.

Vilket betyg får skolmaten på en skala 1-5?

– 2,5, enas tjejerna om.

Martin Strandberg
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons