Annons

Visor och sjalar vapen mot cancer

Om Kulturhuset hade varit fullt av besökare på söndagens artistgala hade Barncancerfonden fått in 30 000 kronor.
Trelleborg • Publicerad 18 september 2011
Ika Larsson har stickat sjalar och halsdukar för livet sedan i januari.
Ika Larsson har stickat sjalar och halsdukar för livet sedan i januari.Foto: Tomas Nyberg

Det var det inte. Men 53 betalande gav 7 950 kronor till fonden. Och då var inte inkomsterna från försäljningen av de stickade halsdukarna inräknade.

– Om vi bara fått in en tusenlapp hade vi varit nöjda. Det är bättre än inget alls, sa Ika Larsson från "Sticka för livet" som arrangerade galan tillsammans med kulturföreningen Hannis och ABF Sydvästra Skåne.

Annons

Sedan januari säljer "Sticka för livet" hemmagjorda halsdukar, och pengarna man år in går oavkortat till Barncancerfonden. Nu ville man prova ytterligare ett nytt grepp och bjöd in föreningen Visans vänner till Kulturhuset. Även vinsten från galan går till Barncancerfonden. Och vinst blev det helt säkert eftersom galan drogs runt av ideella krafter med lokala näringslivet som hjälp.

Galan inleddes av Eric Sandberg, lärare på Teknikcollege i Trelleborg. Det dröjde en låt innan visans kung Evert Taube plockades fram, och besökarna lutade sig bekvämt tillbaka i stolarna och njöt.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons