Virvlande månadskonsert

Trelleborg • Publicerad 15 februari 2007
Ausrine Kontrimuvitchute och Lirije Dakaj dansade till Schottis i Tyrolen av Benny Andersson. Balettgruppen utförde två nummer för publiken. BILD: TOMAS NYBERG
Ausrine Kontrimuvitchute och Lirije Dakaj dansade till Schottis i Tyrolen av Benny Andersson. Balettgruppen utförde två nummer för publiken. BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

Från balett till rock via blåsinstrument och pianosolister.

Det var ett synnerligen blandat program som musik- och dansskolan bjöd på under torsdagens månadskonsert.

– Det är verkligen spännande med den här bredden, sa Michael Nordberg, verksamhetschef för musik- och dansskolan där han stod och mös minuterna innan första numret.

In virvlade ett tiotal flickor och utförde en balett som var misstänkt lik en schottis. Schottis i Tyrolen hette låten som flickorna dansade till i sina fina röda kjolar och vita linnen.

Efter detta följde ett digert program med bland annat Beethoven, Gershwin och Quincy Jones, allt framfört av musik- och dansskolans egna elever.

Månadskonserterna är en chans för eleverna att visa upp sina färdigheter för släkt och vänner. De som uppträdde på onsdagen tillhörde den äldre årsgruppen, från cirka tio till tjugo år.

Andreas Mårtensson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.