Annons

Virus kan ha dödat änderna

Personal från miljökontoret i Trelleborg var under tisdagen ute och hämtade en av de döda änderna i Smygehamn och skickade den till Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) för obduktion.
Trelleborg • Publicerad 6 augusti 2002
BILD: MÅRTEN SVEMARK
BILD: MÅRTEN SVEMARKFoto: 

BILD: MÅRTEN SVEMARK - Det kan vara fråga om ett virus, men vi vet mer när obduktionen är klar, säger Lilian Flygare Ivarsson, miljöinspektör i Trelleborg. Det rör sig om ett 30-tal änder som hittats döda i Smygehamns hamn hittills. - Det är inte normalt, säger Lilian Flygare Ivarsson. Men vad som orsakat fågeldöden är för tidigt att uttala sig om. Lilian Flygare Ivarsson kan inte heller säga om människor kan smittas av det som fåglarna dött av. - Men det är lämpligt att vara försiktig och inte ta i fåglarna, säger hon. Miljökontoret i Trelleborg ska ta upp händelsen med Kommunal teknik som får röja upp i hamnen i Smygehamn och ta hand om de döda fåglarna. Svar på vad som drabbat fåglarna i Smygehamn kan fås om cirka en vecka. - Det är så lång tid som SVA brukar ta på sig för en obduktion, säger Lilian Flygare Ivarsson. Enligt Eva-Lena Olsson i Gislöv har även fåglar där drabbats av plötslig död. - Marie Olsson har hittat ett tiotal döda ålkråkor, skarvar, kring Gislöv, berättar hon.

Mårten Svemark claes.nyberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons