Annons

Virrepanna och butter fröken intar scenen

På fredag är det premiär på Parken för årets sommarrevy. Just nu pågår de sista repetitionerna för ensemblen.
Trelleborg • Publicerad 22 juni 2009
Foto: 
Foto: 
Gänget bakom sommarens lustspel. Överst från vänster Kenneth Jönsson, Bo Jönsson, Nils-Gunnar Snygg, Sarah Thörnqvist, Therese Erch, Pierre Malmqvist och Linn Stridh.
Gänget bakom sommarens lustspel. Överst från vänster Kenneth Jönsson, Bo Jönsson, Nils-Gunnar Snygg, Sarah Thörnqvist, Therese Erch, Pierre Malmqvist och Linn Stridh.Foto: 
Thomas Jönsson, Bo Jönsson och Kenneth Söderberg jobbar med dekoren inför premiären på fredag.
Thomas Jönsson, Bo Jönsson och Kenneth Söderberg jobbar med dekoren inför premiären på fredag.Foto: 

TRELLEBORG. – Det är nu, den sista veckan, som alla bitar ska falla på plats, konstaterar Nils-Gunnar Snygg.

Han är en av två manliga skådespelare i sommarens revy, och berättar att just bristen på män i ensemblen i sommar har gjort att de fått leta manus efter de förutsättningarna. Just nu saknar de två av de manliga medlemmarna, en gifter sig och en har precis fått barn. Så nu har de hittat ett manus som de faktiskt hade skådespelare för att besätta. När Jins Månsson skulle fria är skriven av Max Lundgren och Bo Sköld, fritt efter Anton Tjechovs Frieriet. Pjäsen spelades i Pildammsparken i Malmö under 1980-talet.

Annons

Sarah Thörnqvist spelar Ida Persson, dotter till Anton Persson (Nils-Gunnar Snygg). Hon är giftasvuxen, men till karaktären något "butter" beskriver Sarah Thörnqvist. Nils-Gunnar Snygg, som spelar Idas far Anton Persson, skrattar och säger att "karaktär, nej hon har ingen karaktär alls".

Men, trots att Ida Persson inte är någon solstråle så kommer grannen Jins Månsson på giftastankar. Pierre Malmqvist som spelar Jins, och som i år gör comeback i Trelleborgsrevyn efter att ha varit borta i några år, förklarar varför:

– Ja, det finns väl ingen annan direkt. Han inser att han behöver en käring som värmer upp loppelådan och så vill han ju föra sin släkt vidare.

Sin karaktär Jins Månsson beskriver han som "mycket nervöst lagd, kolerisk, hypokondrisk. Ja en tokig virrepanna helt enkelt".

Nu önskar sig ensemblen fint väder och en positiv publik. Förra säsongen regnade det några kvällar och trots det satt publiken kvar under sina paraplyer.

– Ja, då fick vi spela i regn. Men i år har vi förberett oss med regncaper, berättar Sarah Thörnqvist.

Sommarens lustspel är ett samarbete mellan ABF, kulturnämnden och Trelleborgs Allehanda.

Johan Silfversten Bergman
Erika Oldberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons