Annons

Virkesvägen förblir stängd

Tekniska nämnden vill inte öppna upp Virkesvägen för trafik igen. Flera medborgarförslag med det innehållet avvisades på nämndens senaste sammanträde.
Trelleborg • Publicerad 25 juni 2013

Virkesvägen stängdes av i samband med att Västra Ringvägens förlängning norrut öppnades. Flera boende har klagat på att de nu tvingas ta en omväg för att komma in till centrum.

Men tekniska nämnden menar att det inte är aktuellt att öppna vägen igen.

Annons

-Enligt detaljplanen för området så ska vägen vara stängd, säger Eric Samuelson (M), ordförande i tekniska nämnden. Att den inte varit stängd tidigare har varit fel och i samband med att den andra vägen öppnades blev det ett bra tillfälle att uppfylla bestämmelserna i planen.

Eric Samuelson menar också att de boende i området inte vore betjänta av att vägen öppnades.

-Det skulle kunna leda till att man får en kraftig genomfartstrafik från centrum. Och det tror jag inte skulle uppskattas av de boende, säger han.

Louise Löfgren
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons