Vinterkräksjukan slår hårt mot lasarettet

Besöksförbud, operationsstopp, intagningsstopp på två avdelningar och isolering av andra patienter, många i lasarettets personal är själva sjuka. Den så kallade vinterkräksjukan slår hårt mot Trelleborgs lasarett.
Trelleborg • Publicerad 8 januari 2003

- Situationen är fortfarande hanterbar men den är besvärlig, säger Johan Jendle, verksamhetschef på medicinmottagningen. Klinikcheferna träffas dagligen för att fatta beslut om åtgärder. Lasaretten står också i daglig kontakt med Region Skånes samordnare för de olika sjukhusen. Tillsammans fattar man beslut om åtgärder för att minska effekterna av sjukdomen. Callici-viruset, som orsakar vinterkräksjukan, är oerhört smittsamt. - En kubikcentimeter avföring räcker till för att smitta ner hela jordens befolkning, säger Johan Jendle. Kräkningarna kan pågå i ett till två dygn. För personer som redan lider av andra sjukdomar kan den extra belastningen vara en allvarlig komplikation.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.