Annons

Vintercampare vill ha besked om framtiden

Åretruntcamparna på Dalabadets camping kommer att få betala 1 500 kronor i elanslutning om de vill bo kvar under vintersäsongen. Om det överhuvudtaget blir någon vintercamping. ”Det jäser här ute”, säger Christer Holmgren, en av dem som bor året runt på campingen.
Trelleborg • Publicerad 8 juli 2009
Foto: 
Under många år har flera personer bott permanent på Dalabadets camping. Men sedan en privat arrendator tagit över är det oklart om campingen kommer att hålla öppet året runt.
Under många år har flera personer bott permanent på Dalabadets camping. Men sedan en privat arrendator tagit över är det oklart om campingen kommer att hålla öppet året runt.Foto: 
Foto: 

TRELLEBORG. För tre veckor sedan kom ett brev med information om det kommande året till långliggarna på Dalabadets camping. Vintersäsongen börjar den 1 oktober och de boende har fått fylla i en intresseanmälan.

Under den här säsongen har 23 vagnar varit uppställda. Ett tiotal personer har hittills anmält intresse att stanna kvar, enligt Berny Göransson som arrenderar campingen.

Annons

– Det finns en kö på platserna och vi ska göra ett utskick. Det är väl 20-25 som stått i den kö som kommunen hade till platserna. Så får vi se hur intresset ser ut, säger Berny Göransson.

För en del av camparna är förändringarna inför vintern avskräckande. Arrendatorn vill sätta upp elmätare och debitera de boende 1 500 kronor för installationen och 1 500 kronor för de som vill höja amperestyrkan från 10 till 16.

– Det får han stå för. Jag betalar inte för en stolpe, åker därifrån och låter dem som kommer efter få det gratis, säger Christer Holmgren som bott på campingen flera år.

Men Berny Göransson tycker att debiteringen är rimlig.

– Eftersom de bor där så får de ta en del av kostnaden. Det är inte hälften av vad det kostar, säger han.

Christer Holmgren efterlyser besked på om det blir vintercamping eller inte vid Dalabadet från den 1 oktober.

– Jag trivs jättebra, men det jäser här ute bland oss som bor här, säger han.

När TA pratade med Berny Göransson i början av förra veckan sa han att campingen förmodligen kommer att ha öppet under vintern.

Men på fredagen var han mer svävande och kunde inte svara på vid vilket datum han kommer att bestämma sig.

Kommunens fritidsförvaltning hade under fredagen heller inte fått in någon ansökan från Berny Göransson om att sätta upp elmätare på campingen.

Annons

– Jag behöver inget godkännande. Efter den 1 oktober har jag rätt att göra det, säger Berny Göransson och syftar på att kommunens fastslagna priser måste gälla under sommarsäsongen 2009 men att priser och villkor är upp till arrendatorn under vintersäsongen.

I kontraktet står det: ”Om utföraren vill göra egna investeringar på Dalabadets camping ska dessa godkännas av kommunen innan igångsättandet”.

– Ja, det kanske det står. Och det får jag också.

Är du säker på att du kommer att få det?

– Ja. Annars stänger jag campingen den 1 oktober. Och som det ser ut nu så gör jag det, säger Berny Göransson som arrenderar campingen till den 30 april 2019.

Lucas Dietrichson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons