Annons

Vinglig färd med lastbil slutade i fängelse

På väg mot Trelleborg vinglade lastbilschauffören över vägbanorna och var nära att köra i diket. Nu döms han till två månaders fängelse
Trelleborg • Publicerad 1 september 2019
Genrebild.
Genrebild.Foto: Gunnar Lundmark / Svd / TT

Det var för ett par veckor sedan som en bilist lade märke till en lastbilschaufför som vinglade betänkligt med sitt fordon på E6:an vid Maglarpsrondellen. Färden fortsatte in på Hedvägen där, enligt vittnet, den vingliga färden fortsatte och föraren kom vid flera tillfällen över på mötande trafiks vägbana.

I en rondell ska lastbilen ha varit nära att hamn i diket och när föraren slutligen parkerade på ett industriområde i Trelleborg ska han ”med kraft” ha backat på en betongsugga.

Annons

Polis tillkallades och lastbilschauffören visade sig ha 1,73 promille alkohol i blodet. Själv nekar chauffören till brott och hävdar att han druckit efter att han stannat sitt fordon.

Det håller dock Ystad tingsrätt för uteslutet, mycket tack vara detaljerade uppgifter från vittnet, och dömer mannen till två månaders fängelse för grovt rattfylleri.

Andreas WestergrenSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons