Annons

Vinden värst för boll på sand

På lördag gör 20 lag upp om segern i årets beachvolleybolltävling på Dalabadet. En prissumma på 3000 kronor, lättklädda damer och discomusik ska locka trelleborgarna till strandsporten. Men arrangemanget riskerar att blåsa bort med vinden.
Trelleborg • Publicerad 15 augusti 2008
På lördag tävlas det i beachvolleyboll. Arrangören Christian Svensson fruktar dock vinden. Bild:Tomas Nyberg
På lördag tävlas det i beachvolleyboll. Arrangören Christian Svensson fruktar dock vinden. Bild:Tomas NybergFoto: 

Christian Svensson är eldsjälen bakom beachvolleybolltävlingen på Dalabadet. Han har planerat evenemanget i ett halvår, ordnat sponsorer, tagit mot anmälningar och ska själv döma i matcherna. Men allt kan gå om intet om vinden är för stark: utomhussportens lätta bollar passar sydkustens friska kuling illa.

– Vi kör ändå. Kraftiga vindar är det värsta, regn är helt okej förutom att man då inte har någon publik, säger Christian Svensson som är lite nervös inför lördagen. Annars är platsen perfekt vald säger han, mellan bryggan och restaurangen. Att titta på tävlingen är gratis medan det kostar 500 kronor att delta. De 20 lagen består ofta av kompisgäng eller företag som vill ha kul och tävla samtidigt. Ett ti0tal av lagen kommer från Trelleborg.

Annons

– Detta är mest en rolig grej för att någonting ska hända i staden. Trelleborg behöver lite action, det måste göras mer för ungdomarna, säger Christian Svensson. Han har planer för framtiden, beachvollebolltävling på Dalabadet kan komma att expandera.

– Min idé är att flytta in på Rådhusplatsen, köra dit sand och bygga läktare. Men då behövs kommunens hjälp.

De lättklädda damerna från en herrtidning som dyker upp på lördagen kanske inte kan följa med då. Det brukar uppstå diskussion kring dem, berättar Christian Svensson, som räknar med 200 besökande på lördag.

David Ekberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons