Annons

Vinden dolde inbrott på djurklinik

Småpengar, utspridda kort, en Fass, en dator halvt utdragen. Tecknen på inbrott fanns där när Lena Danielsson kom in i sin veterinärklinik på morgonen.
Trelleborg • Publicerad 25 november 2005
Den här katten klarade sig en dag till utan kastrering. Lena Danielsson mötte kunderna utanför kliniken och förklarade att man haft inbrott under natten. Bild: Claes Nyberg
Den här katten klarade sig en dag till utan kastrering. Lena Danielsson mötte kunderna utanför kliniken och förklarade att man haft inbrott under natten. Bild: Claes NybergFoto: 
Kort och annat som legat på skrivbordet hade dragits ner när tjuvarna stal datorn som stod där. Bild: Claes Nyberg
Kort och annat som legat på skrivbordet hade dragits ner när tjuvarna stal datorn som stod där. Bild: Claes NybergFoto: 
Bo Danielsson hjälpte Annika Törnblad med vad som saknas. Bild: Claes Nyberg
Bo Danielsson hjälpte Annika Törnblad med vad som saknas. Bild: Claes NybergFoto: 

Patienter strömmar till med sina djur men möts av en skylt på dörren "Stängt på grund av inbrott". Inga läkemedel och ingen vårdutrustning har rörts.

– Det känns otryggt, säger Lena Danielsson på Gylle smådjursklinik. Vi var hemma och satt i huset bredvid.

Annons

Kliniken ligger längs en smal grusväg över fälten. På torsdagskvällen blåste det kraftigt och varken Lena eller hennes man Bo Danielsson reagerade för några konstiga ljud.

– Hundarna var ute och skällde vid 10-tiden i går kväll, berättar hon på fredagsmorgonen medan polisen undersöker kliniken efter spår. Det var kanske då de blev skrämda.

Tjuvarna, fotspår pekar på att de var minst två, tog god tid på sig och drog ut alla kablar till datorerna och skruvade av dem från konsolerna. Men den sista datorn står kvar, halvt utdragen.

– Det är tur att jag tar back-up på datorerna varje dag, säger Lena Danielsson. Annars hade vi haft ett jättejobb att försöka få tillbaka all informationen.

Men på fredagen var det inga djur som fick någon vård. När personalen kom på morgonen var det bara att be dem åka hem igen. Datorerna var två år gamla men som tur är för Lena Danielsson så har hon höjt försäkringsbeloppen.

– De har tagit sig in genom en sidodörr så det måste vara någon som varit här tidigare, säger Lena Danielsson. Vi har haft kliniken i 20 år och det är det första inbrottet.

– Det är trist att behöva ha tanken på inbrott i bakhuvudet hela tiden.

Christer Hansson

0410-545 42

christer.hansson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons