Annons

Vind i seglen på läger för sjöscouter

Trelleborg • Publicerad 1 augusti 2006
Gänget som kommit hem från Sjöstjärnan, lägret i Stockholms skärgård. BILD: TOMAS NYBERG
Gänget som kommit hem från Sjöstjärnan, lägret i Stockholms skärgård. BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

I lördags kom de hem och har knappt hunnit smälta alla intryck från äventyr ute till havs och på land. I en vecka var nio scouter och fyra ledare från Trelleborgs sjöscoutläger på Sjöstjärnan 06, ett arrangemang med cirka 1200 deltagare. På Vässarö i Stockholms norra skärgård, som gränsar till Ålands hav, slog alla sjöscouterna läger. Lagade mat på gasolkök och förbjöds ha lägerbål. Det var nämligen snustorrt i markerna, vilket förhindrade deltagarna att göra upp eld.

Ivriga att berätta om alla upplevelser från de sju innehållsrika dagarna, möte patrullscouterna och jungmännen upp på en av bryggorna på Gislövs läge på tisdagskvällen.

Annons

– Det var jättekul! utbrister Kajsa Renmarker. Allra roligast var att träffa scouter från andra kårer.

Navigering och andra praktiska övningar ute på Östersjön stod på programmet, liksom en jättelik stafett och segling på skutor och turer med kajak. Allra mest spännande var det när barnen ochg ungdomarna ganska oväntat kastades ut på äventyr, kallad Robinson. Scouterna sattes av på en öde ö. Utan mat. Där stannade de en natt.

– Vi blev avslängda där med sex sovsäckar och fem liggunderlag. Senare, när vi varit på ön ett tag fann vi vita bönor och korv, berättar Alexandra Mårtensson.

Tillbaka på Gislövs läge igen pratas det en hel del minnen från Sjöstjärnan 06. I går väntade nya uppgifter för de sjösugna scouterna. Utmaningen blev att lägga till vid bryggan utan motor och försöka undvika kollision med kajen.

Johan Persson

Trelleborg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons