Vilma blev det nya årets först födda i kommunen

Trelleborg • Publicerad 12 januari 2007
Familjen Nilsson-Thagg som flyttade till Anderslöv i fjor har bidragit till befolkningsökningen i kommunen både förra året och i år. Yngsta dottern Vilma Thagg föddes fyra timmar in på det nya året och blev därmed årets första Trelleborgare. I bakgrunden sitter mamma Anna-Karin Nilsson, storasyster Alice Thagg och pappa Magnus Thagg. Bild: Tomas Nyberg
Familjen Nilsson-Thagg som flyttade till Anderslöv i fjor har bidragit till befolkningsökningen i kommunen både förra året och i år. Yngsta dottern Vilma Thagg föddes fyra timmar in på det nya året och blev därmed årets första Trelleborgare. I bakgrunden sitter mamma Anna-Karin Nilsson, storasyster Alice Thagg och pappa Magnus Thagg. Bild: Tomas NybergFoto:  

Som ett litet knyte ligger hon i en babylift på golvet i familjen Thagg-Nilssons hus i utkanten av Anderslöv. Hon viftar lite med armarna och ger ifrån sig små skrik. Tolv dagar gamla Vilma blev årets första nyfödda invånare i Trelleborgs kommun.

Hon var beräknad till ett par dagar före jul men väntade med att komma ut ur mammas mage tills efter nyåret. Men då gick det å andra sidan kvickt.

– Vid tolvslaget hade det knappt börjat och hon är född klockan fem över fyra på morgonen så det gick från noll till hundra rätt snabbt, berättar mamma Anna-Karin Nilsson.

Att Vilma skulle födas 2007 var inget som Anna-Karin hoppades så mycket på.

– Jag var trött på att vara gravid och struntade i allt det där med körkort och att vara yngst i klassen, säger hon.

Pappa Magnus Tham tyckte däremot att januari var en bättre födelsemånad.

– Jag tyckte hela tiden att det var bra om hon knep igen till efter nyåret. Men det där är ju inget man kan bestämma över, säger han och ler åt Anna-Karin.

Vilma föddes som årets andra bebis på KK i Malmö. Där föddes också nyblivna storasyster Alice för två år sedan så mamma Anna-Karin och pappan Magnus Thagg kände sig hemma där.

– Vi vet att de är duktiga där och så bodde vi i Malmö tidigare.

Till Anderslöv flyttade familjen så sent som i augusti förra året så de bidrog till det nya befolkningsrekordet i Trelleborgs kommun redan i fjor.

Att det blev just Anderslöv som de flyttade till var en slump. Egentligen stämde varken orten eller huset med vad de hade tänkt sig i förväg.

– Jag är uppvuxen här och var mycket skeptisk till att flytta tillbaka, säger Magnus.

Och Anna-Karin ville helst ha ett nybyggt hus. Men efter att ha tittat på det gamla huset som de nu flyttat in i ändrade de sig båda två.

– Vi fastnade båda två för huset. Men det är mycket att göra med det, säger Anna-Karin.

Första planen är att bygga färdigt ett uthus som ska rymma gästrum och garage. Där tänker familjen sedan bo ett tag då de ska renovera det stora huset.

Jenny Isaksson

0410-545 27

jennyisaksson@ allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.