Villkorlig dom för spritsmugglare

En 36-årig Malmöbo har dömts av Trelleborgs tingsrätt till villkorlig dom och samhällstjänst efter att ha smugglat in 87 liter sprit samt 118 liter öl. Mannen kom från Tyskland till Trelleborg i början av mars förra året.
Trelleborg • Publicerad 8 oktober 2003

Enligt mannens berättelse i tingsrätten fanns det ingen i tullen då han anlände till Trelleborg och han kunde inte betala införselavgifter för alkoholen. Detta skulle han därför göra vid ett senare tillfälle. Alkoholen hade han handlat för släktens räkning till ett bröllop. Någon dag senare påträffade en polis, som arbetar med spaning mot personer som säljer sprit till ungdomar, mannen på en parkeringsplats i Malmö där det ofta säljs sprit olagligt. Polisen tyckte att mannen och en annan person uppträdde underligt. I mannens bil fanns både den sprit och den öl som mannen köpt i Tyskland och som han hävdade skulle vara till en bröllopsfest. Mannen greps och nekade till att han skulle befunnit sig på parkeringen för att sälja spriten utan skulle ge den till några vänner eftersom bröllopsfesten blivit inställd. Tingsrätten menade att mannens historia om det inställda bröllopet inte var trovärdig och att han gjort sig skyldig till smuggling. Mannen ska nu göra 65 timmars samhällstjänst.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.