Villkorlig dom för slag med ölglas

Trelleborg • Publicerad 4 oktober 2005

Villkorlig dom och 100 timmars samhällstjänst, motsvarande tre månaders fängelse. Det blev straffet för en 28-årig man från Höllviken som slog en annan, för honom okänd, man med ett ölglas i ansiktet.

Båda hade druckit en del öl lördagen den 26 februari i år och båda kände sig påverkade när krogen stängde. De stod kvar utanför och pratade med sina bekanta. Den slagne mannen hade lånat cigaretter under kvällen. Den dömdes kamrater tyckte då att han uppträtt "störigt".

Den dömde skulle ta ett allvarligt samtal om den andres "taskiga attityd". Sedan minns ingen av kontrahenterna vad som hände men blodet flödade.

Mannen som slog kom sedan upp på sjukhuset och bad om ursäkt för vad han gjort. Den slagne mannen fick sys med 19 stygn medan andra sår tejpades ihop. Mannen som slog skar sig också på det krossade glaset och hans finger fungerar fortfarande inte som det ska. Han hade ingen förklaring till sitt handlande.

Den slagne mannen begärde 40000 kronor för kränkning, 4000 för sveda och värk, 6048 för förstörda kläder och skor, 400 för förlorad arbetsförtjänst och 1250 för rådgivningsavgift. Tingsrätten beviljade totalt 26698 kronor.

Christer Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.