Annons

Villkorlig dom för kabeltjuvar

Ystads tingsrätt dömer villkorligt två män, födda 1970 respektive 1980, för stöld. De ska också betala 2 000 kronor var i dagsböter.
Trelleborg • Publicerad 10 april 2012

Det var 3 mars i år som de båda männen greps i närheten av Jordberga sockerbruks gamla lokaler. Männen hade då fyllt flera säckar med kopparkablar till ett värde av 7 500 kronor. Ett vittne hade kort tidigare upptäckt inbrottet i lokalerna och larmat polisen.

Båda gärningsmännen nekar till brott. De hävdar att de blev kontaktade av en man på en pizzeria Malmö. Mannen ska ha sagt att han behövde hjälp med att rensa en rivningslokal på kopparkablar. Han ska också släppt av männen vid sockerbruket och öppnat dörren.

Men tingsrätten köper inte den förklaringen. "Det är ställt bortom rimligt tvivel att envar av de tilltalade har insett att tillgreppet var olovligt", skriver tingsrätten i sin dom.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons