Annons

Villkorlig dom för hustrumisshandlare

Villkorlig dom och 140 timmars samhällstjänst. Det blev domen för den 48-årige trelleborgare som anklagas för att ha misshandlat både sin hustru och sina två söner.
Trelleborg • Publicerad 15 december 2004

Mannen greps den 20 november i år. Samma dag ska han ha misshandlat sin hustru genom att bland annat slå henne i ansiktet, vrida om hennes arm och sparka henne i ryggen. Men det var inte första gången.

Han dömdes även för att ha slagit hustrun vid flera tillfällen under ett års tid. Bland annat ska han ha lyft hustrun i håret och ryckt loss tussar från hennes hår.

Annons

Under rättegången i tingsrätten nekade mannen genomgående till anklagelserna, både vad det gäller hustrun och de båda sönerna. Enligt åklagaren ska han ha misshandlat sina nio och elva år gamla söner vid upprepade tillfällen från januari förra året fram till september i år. Men det gick, enligt tingsrätten, inte att bevisa att misshandeln pågått under en längre tid. Tingsrätten dömde därför bara mannen utifrån barnens berättelse om att pappan slagit dem med tillhyggen i början av september i år. Den yngre sonen ska då ha slagits med en trädgren över ryggen och den äldre med en sko i huvudet och på kroppen. Mannen dömdes också för övergrepp i rättssak. Enligt åtalet skulle han ha hotat hustrun till livet om hon vände sig till polisen. Men detta ändrades under förhandlingarna i tingsrätten. Då uppgavs i stället att han hotat att se till att barnen skulle tas ifrån henne om hon anmälde misshandeln till polisen.

Tingsrättens dom, villkorligt och 140 timmars samhällstjänst, ska motsvara fyra månaders fängelse. Förutom detta dömdes mannen att betala skadestånd till hustrun och barnen. Enligt domen ska han betala 35000 kronor till hustrun och vardera 9500 kronor till sönerna.

Efter förhandlingarna, som hölls i Trelleborgs tingsrätt i måndags, så försattes den 48-årige mannen på fri fot. Han hade då tillbringat lite mer än två och en halv vecka i häktet.

Jenny Isaksson

0410-545 27

jenny.isaksson@allehandasyd.se

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons