Villkorlig dom för flera fall av sexuellt ofredande

Trelleborg • Publicerad 3 mars 2005

En man från Malmö har dömts i Hovrätten för flera fall av sexuellt ofredande på 15-årig flicka boende i Vellinge. Mannen, som är en nära släkting till flickan, ska vid fyra tillfällen under 2002 och 2003 ha gjort närmanden mot henne.

När målet togs upp i Malmö tingsrätt i slutet av 2003 friades mannen. Men efter en överklagan till hovrätten ändrades det och man valde att gå på flickans uppgifter. Nu har han i stället dömts till villkorlig dom samt 80 dagsböter. Dessutom ska flickan få 25 000 kronor i skadestånd.

Händelserna som ledde fram till domen började i augusti 2002. Då ska mannen vid ett besök hos flickans föräldrar ha gjort närmanden när han skulle hjälpa flickan att spola tillbaka en videokassett. Han ska bland annat ha fört in handen i byxorna mellan benen på flickan. Övergreppen ska därefter ha upprepats vid ett flertal tillfällen, men flickan hade skämts över det som hänt och inte vågat berätta om övergreppen.

Den nu dömde mannen har hela tiden förnekat brott.

Anledningen till att brottet inte har lett till fängelse är enligt Hovrätten att det gått relativt lång tid sedan de begicks. Mannen beräknas inte heller begå några liknande brott.

Kristofer Naess

VELLINGE
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.