Annons

Villiebor vill ha vatten och avlopp

Fem Villiebor skriver till tekniska nämnden och begär att även deras by ska få kommunalt avlopp.
Trelleborg • Publicerad 4 december 2013

I sitt brev skriver de att Villie, Stora Slågarp och Steglarp är byar som 2015 får en pågatågsstation på ett avstånd på cirka tre kilometer. Men bara Stora Slågarp finns med i kommunens planer på att bygga ut va-nätet, skriver de.

Villeborna menar i sin skrivelse att det sannolikt kommer att finnas intresse av att bo i de här byarna som får bra kommunikationer framöver. Befolkningen kanske kommer att öka. I dag består Villie av 30 fastigheter.

Annons

Därför menar de att det vore smart att bygga ut de kommunala näten med vatten och avlopp även till bland annat Villie.

En enkätundersökning har gjorts i byn och ungefär 70 procent är intresserade av att få kommunalt avlopp, skriver Villieborna.

De anser att kommunalt avlopp är den enda lösningen som håller på lång sikt och som bäst främjar en levande landsbygd. Kommunalt avlopp underlättar också starten av småföretag på avstyckade gårdar och i hus, enligt brevet från Villeborna.

Louise Löfgren
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons