Ville växla mynt stal 2 000 kronor

Mannen bad att få växla en tia till mindre mynt för att lägga i p-automaten. Kvinnan tog upp plånboken och gav mannen två femkronor. En kort stund därefter kom mannen tillbaka. Denna gången för att växla två femtioöringar till en krona.
Trelleborg • Publicerad 23 november 2007

Mannen ska ha varit mycket hjälpsam och plockade själv mynt ur kvinnans plånbok.

Först efteråt upptäckte kvinnan att hon blivit lurad. 2 000 kronor fattades i plånboken.

Händelsen utspelade sig i centrala Trelleborg vid lunchtid i torsdags. Mannen uppges ha varit propert klädd och i 30-35-årsåldern. Han talade dålig svenska och förde det mesta av samtalet på engelska.

Saken är nu polisanmäld och rubriceras som stöld. Ytterligare en anmälan om en liknande händelse kom in från Ystad ett par timmar senare. Polisen misstänker att det kan röra sig om samma gärningsman eller en liga.

– De brukar fara runt när det är den här typen av händelser, säger Tenie Ericsson på Trelleborgspolisen och uppmanar andra att vara uppmärksamma.

Jenny Isaksson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.