Annons

Villapriserna stiger i Trelleborg

I Trelleborg har priserna på villor stigit med 18 procent sedan oktober förra året. Villorna i Trelleborg kostar nu i genomsnitt 1,2 miljoner kronor. Det visar lantmäteriverkets fastighetsbarometer.
Trelleborg • Publicerad 22 april 2004

Det har skett en prisstegring i samtliga skånska kommuner men variationen mellan dem är ganska stor. I genomsnitt har villapriserna i Skåne stigit med sju procent. Störst prisuppgång har Simrishamns kommun, där husen blivit 27 procent dyrare det senaste vinterhalvåret. Minst är förändringen i Bromölla och Kävlinge. I Malmö och Vellinge är villaprisökningarna inte fullt så kraftiga som i Trelleborg, utan ligger på 13 procent. Här kostar husen i genomsnitt 2,1 respektive 2,3 miljoner kronor. Lantmäteriverket undersöker varje år prisförändringar och medelpris för villor i Sverige. Prisförändringen totalt för hela landet är en ökning med sju procent. Medelpriset för en svensk villa är nu 1,3 miljoner kronor. Text: Charlotte Enochsson

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons